kulak-isitme-günü-3-mart

Dünya Kulak İşitme Günü

Telefonu icat eden Alexander Graham Bell 3 Mart 1947 tarihinde İskoçya’da dünyaya geldi. Annesi doğuştan işitme engelliydi. Bu yüzden dedesi ve babası ömürlerini işitme engellilere adamıştı.

Devamını Oku
Kulak Hastalıkları

Anne karnında geçirilen enfeksiyonlar ...

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadlullah Aksoy, “Anne karnında geçirilen enfeksiyonlar doğumsal işitme kayıplarına yol açabilir” dedi

Devamını Oku

İşitme kaybı olan çocuk konuşamaz!

İşitme, hiç kuşkusuz her yaş grubu için çok önemli bir duyu ancak çocuklarda bu önem daha da artıyor. Çünkü çocuğun sağlıklı iletişim kurabilmesi ve konuşma yeteneğinin gelişmesi için işitmesi şart.

Devamını Oku
ilk-defa-duydu-haber

İlk defa kuş cıvıltısı duyunca eşimle oturup ağladık

68 yaşındaki Salih Ünalafşar, ilk olarak 18 yaşında işitme sorunları yaşamaya başladı. Zamanla bir kulağının işitmesini tamamen kaybeden Ünalafşar’ın diğer kulağının işitmesi de gittikçe azaldı.

Devamını Oku
en-iyi-tıpçı-ile

ABD’nin en iyi tıpçısıyla kol kola girdi

Bezmialem Üniversitesi, tıp alanında küresel atağa kalktı. Kurum, ABD’li Johns Hopkins Üniversitesi’yle müfredat birliği yapıyor. ABD’li hocalar burada ders veriyor, Türk öğrenciler ABD’ye gidiyor.

Devamını Oku
fadlullah-aksoy-tedavi-foto

İlkbaharın habercisi Nisan hastalıklara ...

Mevsim geçişlerinde yaşanan ani sıcaklık değişimleri, vücudun savunma mekanizmasını zayıflatabiliyor. Bu durumdan etkilenen kesim ise kronik hastalığı olanlar, çocuklar, yaşlılar ve hamileler.

Devamını Oku

Rinoloji- Rinoplasti-Alerji ve Uyku...

Rinoloji okulu öğrencileri 20 Şubat 2019 tarihinde, Bezmialem Vakıf Üniversitesi KBB Anabilim Dalı’nda öğleden önce Prof. Dr. Fadlullah Aksoy tarafından yapılan endoskopik hipofiz adenomu…

Devamını Oku